Boek van de maand

Voor jou gelezen - boekentips

Boek van de maand

   

Boek van de maand

 

                                   

 

 

 

 

Deze keer twee praktische boeken over omgaan met de schepping en omgang met jezelf als schepsel van God:

 

GROEN op hakken

 

 

Prijs: € 17,50

ISBN: 978 94 92831 16 3

Uitgeverij: Sestra

Aantal pagina's: 144

Bindwijze: PAPERBACK


 

Groen op hakken is een boek dat erg past in deze tijd. Veel vrouwen, ook christenen, vragen zich regelmatig af wat ze meer kunnen doen in hun dagelijks leven als het gaat om bewust omgaan met de schepping.

Daarom is dit boek zeer geschikt voor alle vrouwen die het best iets groener willen doen, maar niet zo goed weten hoe. Het is vol tips en ervaringen om duurzamer te leven, met een heerlijk positieve insteek. Ook wie al enthousiast begonnen is en nog een stapje verder wil gaan, vindt hier meer informatie en inspiratie.

De tips zijn ingedeeld in drie niveaus, voor elk wat wils: groen, groener, groenst. Onderwerpen als voeding, kleding en kinderen komen aan bod, aangevuld met veel tips, columns en lekkere recepten.

Om je een indruk te geven til ik een tipje van de sluier op uit hoofdstuk zes, groene badkamer. Nee en dan niet groen van de aanslag, begrijp me goed. Wat dan wel? Een tip uit dit hoofdstuk is om het niet té ambitieus aan te pakken maar te beginnen met iets simpels om daarna steeds kleine stapjes te zetten. Volgens de schrijvers produceer je dan in de badkamer hoegenaamd geen afval meer.

Lees mee:

Badderen: Als je je huid gelukkig wilt maken moet je niet te lang en niet te heet douchen.

 

Wassen: ruil je douchecreme in voor een vast stuk zeep. Dat scheelt verpakkingsmateriaal en met een stuk zeep doe je langer dan met een fles douchecreme.

Wel belangrijk is zoals een van de schrijvers zegt: vraag je af waarom je duurzamer wilt leven. Want hoe handig al die afstreeplijstjes ook zijn, uiteindelijk is duurzamer leven geen hobby of iets voor mensen die de laatste hype willen volgen. Duurzaam leven is een opdracht van God zelf, om goed en recht te doen. Het is een manier van leven: God aanbidden, die de Schepper van de hemel en aarde is., en die alles wat er leeft heeft gemaakt. Dit wordt ook wel integral mission genoemd: koninkrijksleven.

Wie wil dat nou niet!

 

Dit boek is geschreven door diverse auteurs met een warm hart voor de aarde en alles wat daarop leeft: Sharon Numan, Marianne Draaijer, Liesbeth Goedbloed, Amélie Taal, Theanne Boer, Janneke Burger, Martine Vonk, Lisette van de Heg, Nienke Boone, Marjoke Knoop.

Ga aan de slag met de duurzame tips en recepten uit Groen op hakken!

 

 

 


 

Zorg voor jezelf! Omgaan met je lichaam

Ds. A.C. Uitslag

 

 

10,50

EAN-code: 9789033128660

Uitgeverij: Den Hertog

Aantal pagina's: 128

Bindwijze: PAPERBACK

 

Zorg voor jezelf! Is een heel praktisch boek voor ieder gelovige die op een verantwoorde wijze met zijn/haar lichaam om wil gaan.

Ds. Uitslag begint zijn inleiding met; Je lichaam een tempel van de Heilige Geest. Vervolgens gaan er 6 hoofdstukken over voeding, 6 hoofdstukken over beweging en 6 hoofdstukken over verzorging van jezelf.

In onze tijd staat de lichaamscultus hoog aangeschreven. Daar weten de meesten van ons wel van. Daar gaat veel tijd en geld in om.

Het verrassende van dit boek is dat het aangeeft dat zorgen voor je eigen lichaam juist heel Bijbels is. Het ligt er maar net aan hoe je dit doet. Hier worden veel praktische handvatten voor aangereikt. Ieder hoofdstuk begint met een Bijbeltekst die past bij het te bespreken onderwerp van het betreffende hoofdstuk.

 

    Magda Reinders-Kater

 

 

 

 

 

Eerder verschenen boeken van de maand

 

        

                                                                  Bijbels bidden voor je kinderen

 

 

 

                                    Jozef.pdf                                                                   

 

        De morgenster van Wittenberg.pdf

 

 

 

 

 

vrouwenbijbel.pdf

 

 

 

samenleesbijbel.pdf

 

    Afbeeldingsresultaat voor afbeelding bijbelstudies voor vrouwen   Bijbelstudies voor vrouwen   

Bijbels dagboek - Eén houvast

   Numeri - Leven in de (stads)woestijn

  Aan de andere kant van de bergen

 

 

 

 

© 2019 CGK Vrouw - Realisatie: Omega2