Themadagen

CGK-Vrouw in de regio

Themadagen

 "Leven in balans"

November is alweer voorbij, en de laatste maand is aangebroken. Dankbaar kijken wij terug op de maand november waarin we vier themadagen mochten hebben in Mijdrecht, Urk, Kornhorn en Papendrecht. 

Het thema was dit jaar: "Leven in balans"  waar we samen met ongeveer 250 vrouwen bij stil mochten staan. We mochten goede dagen hebben, waarin verbinding, ontmoeting en verdieping centraal stonden.

 

Spreker was deze dagen Dhr. A. Heystek, hij sprak met ons over de volgende onderwerpen:

 • -In balans komen met jezelf (aanvaarding van jezelf met gaven en gebreken)
 • -In balans komen met de ander (in aanvaarding en overgave leven met partner en gezin)
 • -In balans komen met anderen (taak en roeping zien in de samenleving en gemeente)
 • -In balans komen met God (zin van het leven integrerend en genererend)

Lees hier de samenvatting van de lezing "Leven in balans"

Tijdens de themadagen waren er twee workshoprondes: 

Eerste workshopronde:

 • -Haak een square voor een granny die we gaan sponsoren 
 • -Informatie over het project microkredieten voor vrouwen in Egypte.
 •  onder leiding van Erjan van der Linde en Trudy Luth.
 • -Neem een kijkje in het leven van de oma's die we gaan sponsoren en schrijf een wens op een hartenslinger.

Tweede workshopronde:

 • -Doorpraten over de lezing "leven in balans" met dhr. A. Heystek.
 • -Informatie over het project microkredieten voor vrouwen in Egypte onder leiding van Erjan van der Linde en Trudy Luth.
 • -Neem een kijkje in het leven van de oma's die we gaan sponsoren en schrijf een wens op een hartenslinger.

 

De haakworkshop bracht een hoop gezelligheid en enthousiasme met zich mee, fijn om te horen dat ook na de themadagen er vrouwen zijn die hiermee doorgaan!

 

De workshops over onze actiedoelen: Het sponsoren van oma's in Moldavie en het projectect microkredieten voor vrouwen in Egypte, was ook veel belangstelling voor.

Betty Timmerman en in Papendrecht Corrie Volders van Dorcas begeleiden de workshops over het sponsoren van oma's in Moldavie, we mochten via een filmpje een kijkje krijgen in het leven van een van de oma's die we gaan sponsoren. Wat een verschil met het leven van onze ouderen hier in Nederland! Het gaf het besef hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Daarnaast mochten we een wens schrijven aan de oma's op een hartenslinger die ook bij de oma's gebracht worden.

Erjan van der Linden en Trudy Luth in Papendrecht namen ons mee op reis door Egypte. Aan de hand van een kleine quiz kregen we een beeld van het Egypte uit de Bijbel en nu. En werd ons verteld aan de hand van een powerpoint presentatie over het leven van vrouwen en gehandicapte kinderen in Egypte. Het project wat kleinschalig is opgestart in samenwerking met CGK-diaconaat, om zo vrouwen een betere kans op de arbeidsmarkt te geven.

 

Ook de nabespreking van de lezing was de moeite waard, er werd veel gepraat en gedeeld met elkaar. Fijn om ook hierin verbondenheid met elkaar te mogen opmerken.

Het waren mooie en fijne dagen! Er was veel om over na te denken en om over door te spreken! Er waren openhartige en goede gesprekken, met fijne ontmoetingen!

Zie hieronder een indruk van de themadagen.

 

Mijdrecht

      

 

 

Urk

      

 

       

Kornhorn

        

   

 

Papendrecht

        

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lees en bekijk hieronder  de terugblik van de themadagen 2018 Wandelen met God in Eemdijk, Siegerswoude en Zierikzee. 

Zo'n 210 dames hebben in november samen stil gestaan bij het thema 'wandelen met God'. De predikanten C. Droger en A.D. Fokkema hielden een praktische lezing over dit thema. In de lezing van ds. Droger stond Tabitha centraal, terwijl ds. Fokkema over Henoch sprak. Lees hier de samenvatting van de lezing van ds. Droger. De definitie die ds. Fokkema gaf van het wandelen met God: 

Je gaat in je leven de weg die God wijst… in het vaste vertrouwen dat God er op die weg bij is.

Tussen de middag genoten we van een lunch en werd er veel afgepraat. 's Middags konden de aanwezigen kiezen uit vier workshops:

 1. Doorspreken over het onderwerp - ds. Droger / ds. Fokkema 
 2. Wandelen met God en sociale media - Marieke Griffioen / Laura Brouwer 
 3. Wandeling maken - met gespreksvragen 
 4. Creatieve workshop 

In workshop 1 werden diepe gesprekken gevoerd naar aanleiding van de lezing. In workshop 2 keken de dames kritisch naar hun eigen gebruik van sociale media en werden moeilijkheden en mogelijkheden van deze media benoemd. Een uurtje letterlijk wandelen kon in workshop 3, met goede gesprekken aan de hand van wat vragen over de lezing. In de creatieve workshop werden prachtige schilderijen gemaakt met een Bijbeltekst of liedregel passend bij het thema. 

Het waren prachtige dagen met veel om over na te denken, goede gesprekken en fijne ontmoetingen. Lees hier het verslag van één van de bezoeksters. 

 

 

   

   

   

  

 

 

 

  

 

      
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Inschrijven

© 2021 CGK Vrouw - Realisatie: Omega2