CGK-Vrouwendag

Ontmoeting, bezinning, verbinding

 

 

'Kom tot het feest!'

 

Dat is het thema voor de vrouwendag van D.V. 13 mei 2023. Spreker zal zijn Prof.dr. Bart Wallet en muzikale medewerking zal worden verleend door dhr. W. Gijssendorffer. 

Prof. dr. Bart Wallet wil met ons nadenken over feesten in de Bijbel, en dan met name de Joodse feesten. Hij zal meer uitleggen over de achtergrond van deze feesten, maar het ook heel dichtbij brengen en laten zien wat deze feesten voor ons vandaag betekenen. We zien ernaar uit om met veel vrouwen uit het hele land deze feestelijke dag te beleven!

Programma

Vanaf 10.00 uur ontvangen we je graag met een kopje koffie of thee met wat feestelijks. We beginnen deze dag om 10.30 uur en de sluiting is ongeveer 15:30 uur. In het ochtendprogramma vindt de lezing van prof. dr. Bart Wallet plaats. We genieten op meerdere momenten van de dag van een prachtig muzikaal programma dat dhr. Wim Gijsendorffer voor ons verzorgt. Het belooft iets bijzonders te worden! Tussen de middag staat er een uitgebreid lunchbuffet klaar en is er volop ruimte voor ontmoeting. ’s Middags willen we jullie meer vertellen over de nieuwe actie en speciaal voor deze dag is er een prachtig lied gemaakt. Ook kun je genieten van een tentoonstelling van schilderijen en bijpassende gedichten. Uiteraard staan we stil bij ons jubileum; we zijn God dankbaar dat het vrouwenwerk al zolang haar plaats mag hebben binnen onze kerken! Na afloop van het programma staan er nog wat feestelijke Israëlische hapjes klaar. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie dag van te maken.

Cadeau

Omdat CGK-Vrouw jarig is, trakteert ze. Dat houdt concreet in dat we deze dag kosteloos kunnen aanbieden. We hopen natuurlijk dat velen van dit aanbod gebruik maken! 

Zien we jullie ook 13 mei? We zien uit naar jullie komst, en neem gezellig je vriendin,(schoon)zus of buurvrouw mee! Klik hier om je op te geven voor de vrouwendag.

 

Het adres: CGK 'De Fontein'

Bikkersweg 7  3752 WV  Bunschoten-Spakenburg

Bij de kerk is ruime gelegenheid om te parkeren.

 

 

 

Met foto's nagenieten van de Vrouwendag "Genieten van genoeg"

We kijken dankaar terug op een mooie vrouwendag rondom het thema: Genieten van genoeg. Samen met zo'n 300 vrouwen mochten we elkaar na 2 jaar weer ontmoeten, en samen luisteren naar de lezingen van Prof. dr. H. Jochemsen en Christine Stam van Gent. Tussendoor konden we genieten van de prachtige intermezzo's van muziekgroep Cambiamento Musicale. Er was genoeg ruimte voor ontmoeting tijdens de pauze waar genoten werd van een heerlijke maaltijd en na de tijd een ijsje. Tijdens de lezingen konden we genieten van de schilderkunsten van Janneke van Slooten die voor ons een mooi schilderij schilderde met het thema: Genieten van genoeg. Het schilderij is verloot tijdens de kerkendag.

Wil je de lezingen nog eens rustig nalezen? De lezing van Prof.dr.H. Jochemsen kun je aan ons via de mail opvragen. De lezing van Christine Stam- van Gent kun je  hier downloaden.

 

 

 

 

Themamorgen n.a.v. Psalm 23

Helaas kon de themamorgen niet fysiek worden bezocht. Bekijk de uitzending online hier.

 

16 april hielden we een digitale vrouwendag met als Thema "Doelgericht?!":

Klik op onderstaande link om de streaming van de digitale vrouwendag terug te zien:

CGK-Vrouw vrouwendag anders 2021 “Doelgericht?!” - YouTube 

Klik hier voor de gespreksvragen en de samenvatting van de lezing.

 

 

26 maart 2019 vond de CGK-Vrouwendag plaats in Ede. 

Het thema van de dag was Veelbelovend - Leven uit Gods beloften

Mw. Miranda Renkema-Hoffman verzorgde de lezing. Beluister de lezing

We zongen onder leiding van Arie Maasland psalm 42 uit de nieuwe psalmberijming en leerden hierbij een tweede stem. Beluister psalm 42. Bekijk de tekst van psalm 42. 

 

's Middags was er keuze uit vijf workshops. Bekijk hieronder per workshop een weergave. 

1. Leven uit Gods beloften - doorspreken over de lezing  door Miranda Renkema-Hoffman (theologe)

2. Zoeken naar Gods beloften - Bijbelstudieworkshop - ​door Amanda Vastenhouw-Westerink 

3. Beloften en Israël - een ervaringsoverhaal over leven in Israël - ​door Anneke Pronk

4. Psalmen berijmen - waarom en hoe?  - door Arie Maasland (neerlandicus/dichter, medewerker van De Nieuwe Psalmberijming)

5. Beloften en de politiek - door Ria de Mul-Donker (gemeenteraadslid voor de SGP-ChristenUnie te Sliedrecht)

 

Bekijk de foto's van deze dag:

            

                      

_______________________________________________________________________________________________

Op 14 april 2018  vond een feestelijke CGK-Vrouwendag plaats. We vierden onze 70e verjaardag onder het thema Vrouw!  Vrouwen uit de Bijbel en ons leven vandaag werden tijdens de diverse bijdragen met elkaar verbonden. Mw. Alide Snitselaar leidde het thema in (lees hier de samenvatting) en prof. dr. G.C. den Hertog verzorgde het slotappel. 

 

Bekijk hier het fotoverslag van deze dag! 

Wil je de lezing nog eens terugluisteren? Je kunt deze opvragen via [email protected].

 

's Middags was er keuze uit een divers aanbod van workshops. 

 • 1. Lydia - verdiepingsworkshop - Alide Snitselaar (de Herberg)
 • 2. Martha - hoe krijg je rust? - Klazien Tempelaar (opruimcoach, professional organizer)

 • 3. Sara - onvervuld verlangen - Annelies Kleijer (st. Revoke)

 • 4. Rachab - geloof, hoop en liefde - Marja Sijpestijn (het Scharlaken Koord)

 • 5. Dorkas - creatief met stof; creatieve workshop - Dieneke Blok
 • 6. Mirjam - een zingende vrouw; muzikale workshop - Dicky Korsuize Hier is het themalied te vinden!
 • 7. Anna - dag en nacht God dienen - zr. Greet Verhoeven en zr. Gerda Bieshaar (diaconnessenhuis Amerongen)
 • 8 Rebekka - een biddende vrouw; bijbelstudieworkshop - Geertje Fokkema Download hier de bijbelstudie

 

 •   

                        

                       

                        

                        

                        

                        

                        

                        

Bekijk hier de poster van de dag.

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Terugblik OPENHARTIG

Op 4 april hielden we onze CGK-Vrouwendag met als thema 'Openhartig'. Mw. Els van Dijk heeft hierover een lezing gehouden. Ze stelde de 650 aanwezige CGK-vrouwen drie vragen: 'hoe zie je jezelf?', 'hoe zie je de ander?' en 'welke prioriteiten stel je?' Een samenvatting van de lezing is hier terug te vinden. Onderaan deze pagina vind je de foto's van deze dag.

's Middags was er in twee rondes een keuze uit vijf verschillende workshops:

 • Openhartig doorspreken
 • Openhartig spreken in de opvoeding - lees hier een terugblik
 • Openhartig spreken met buitenstaanders
  • “Workshop openhartig spreken met mensen die niet met de Bijbel zijn opgevoed met Petra de Jong van deputaten evangelisatie sloot naadloos aan op de lezing in de ochtend. Het was fijn om met een kleinere groep verder over het onderwerp door te spreken in de workshop.”
  •  
 • Openhartig spreken met senioren
  • "Het  was vol bij deze workshop. Fijn natuurlijk dat er zoveel  belangstelling was maar dat vroeg wel heel wat van de workshopleidster. Ze moest flink haar best doen om verstaanbaar te zijn voor de mensen achteraan... dat lukte toch best goed.

   Vragen stellen... van gedachten wisselen met elkaar.. ging minder goed en dat was toch wel jammer.

   Lia  werkt als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en heeft dus veel ervaring met spreken over het geloof met (dementerende) ouderen.

   Ze gaf aan hoe de invalshoeken zijn. Goed luisteren. Veel belangstelling tonen. Vragen naar hoe het vroeger was.  Bekende geestelijke liederen zingen , afhankelijk uiteraard van wat de oudere vroeger heeft geleerd.

   Vooral ook meegaan met de gedachten en woorden van iemand die vergeetachtig en dementerend is. Niet teveel  en te lang praten. Liefde tonen, b.v. een arm om iemand heen slaan.

   Veel herkenning en ook weer dingen geleerd!"

 • Openhartig met hart en hand
  • "Afwachtend stromen we met zo’n 30 vrouwen het zaaltje in voor de workshop creatief. Wat zal ons te wachten staan? We worden opgewacht door Alice Dunsbergen, beeldend therapeut. Ze legt ons kort uit wat de bedoeling is van deze workshop. Dan gaan we aan de slag. We hebben een groot wit vel gekregen. Op de tafel liggen heel veel verschillende tijdschriften en folders. Hieruit kunnen we ‘beelden’ en teksten knippen die we het beste vinden passen bij een van de volgende vragen. “Ik ben die ik ben”, “Ik ben meer dan wat je ziet” en “Ik laat niet zomaar alles zien”.  Die ‘beelden’ en teksten plakken we op dat witte vel.

   Aan het eind van de workshop vertellen we elkaar, de een wat openhartiger dan de ander, welke zin ons het meest triggerde en waarom we juist die beelden en teksten erbij hebben opgeplakt. Ook kijken we naar het beeld van de ander, herken je de ander daarin? Het is mooi om zo op een andere manier naar jezelf/ je hart te kijken en ook naar dat van een ander."

Ook werd de nieuwe actie gelanceerd: CGK-Vrouw in actie voor drie CGK-vrouwen. Lees hier meer over deze actie.

 

Jaarlijks wordt in april/mei een CGK-Vrouwendag gehouden. Het is een dag waarop bezinning, ontmoeting en verbinding centraal staan. Rond een Bijbels thema zijn er diverse sprekers, muzikale bijdragen en samenzang en is er veel ruimte voor ontmoeting.

Terugblik CGK-Vrouwendag 2016 'Vreemd'

De laatste  CGK-Vrouwendag heeft plaatsgevonden op 21 april 2016. Het thema van deze dag was 'Vreemd'.  Over dit thema sprak Jurjen ten Brinke, evangelist in Amsterdam-Noord. Deze dag is na te luisteren: Morgenprogramma, Workshop Napraten over de lezing (1), Workshop Napraten over de lezing (2) + afsluiting.  Een verslag van de hele dag is ook na te lezen.

Na de lunch kon een keuze gemaakt worden uit zes verschillende workshops, die het thema dichterbij brachten. Bijvoorbeeld over omgaan met moslims, over taalcoaching of over vluchtelingen. Ook was er gelegenheid om door te spreken over het thema (hierboven na te luisteren) en een muzikale workshop waarin een lied werd ingestudeerd. Bij de afsluiting werd dit lied in de kerk door alle deelnemers uitgevoerd (na te luisteren bij 'afsluiting'). Lees hier het verslag van de workshops 'op weg met de vluchteling' en 'op weg naar vriendschap met de vreemdeling'.

Ook werd op de Vrouwendag de opbrengst van de landelijke actie voor de Moeder-en-Kind weekenden van Stichting Gave bekend gemaakt. Hierover kun je meer lezen onder 'Actie'.

Bekijk hieronder de foto's voor een impressie van deze mooie dag:

 

    

   

 

    

  

 

 

 

 

© 2024 CGK Vrouw - Realisatie: Brand Boosters