CGK-Vrouwendag

Ontmoeting, bezinning, verbinding

In 2018 hopen we de CGK-Vrouwendag te houden op 14 april te Apeldoorn. Meer informatie volgt.

______________________________________________________________________________________________________________

OPENHARTIG

Op 4 april hielden we onze CGK-Vrouwendag met als thema 'Openhartig'. Mw. Els van Dijk heeft hierover een lezing gehouden. Ze stelde de 650 aanwezige CGK-vrouwen drie vragen: 'hoe zie je jezelf?', 'hoe zie je de ander?' en 'welke prioriteiten stel je?' Een samenvatting van de lezing is hier terug te vinden. Onderaan deze pagina vind je de foto's van deze dag.

's Middags was er in twee rondes een keuze uit vijf verschillende workshops:

 • Openhartig doorspreken
 • Openhartig spreken in de opvoeding - lees hier een terugblik
 • Openhartig spreken met buitenstaanders
  • “Workshop openhartig spreken met mensen die niet met de Bijbel zijn opgevoed met Petra de Jong van deputaten evangelisatie sloot naadloos aan op de lezing in de ochtend. Het was fijn om met een kleinere groep verder over het onderwerp door te spreken in de workshop.”
  •  
 • Openhartig spreken met senioren
  • "Het  was vol bij deze workshop. Fijn natuurlijk dat er zoveel  belangstelling was maar dat vroeg wel heel wat van de workshopleidster. Ze moest flink haar best doen om verstaanbaar te zijn voor de mensen achteraan... dat lukte toch best goed.

   Vragen stellen... van gedachten wisselen met elkaar.. ging minder goed en dat was toch wel jammer.

   Lia  werkt als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en heeft dus veel ervaring met spreken over het geloof met (dementerende) ouderen.

   Ze gaf aan hoe de invalshoeken zijn. Goed luisteren. Veel belangstelling tonen. Vragen naar hoe het vroeger was.  Bekende geestelijke liederen zingen , afhankelijk uiteraard van wat de oudere vroeger heeft geleerd.

   Vooral ook meegaan met de gedachten en woorden van iemand die vergeetachtig en dementerend is. Niet teveel  en te lang praten. Liefde tonen, b.v. een arm om iemand heen slaan.

   Veel herkenning en ook weer dingen geleerd!"

 • Openhartig met hart en hand
  • "Afwachtend stromen we met zo’n 30 vrouwen het zaaltje in voor de workshop creatief. Wat zal ons te wachten staan? We worden opgewacht door Alice Dunsbergen, beeldend therapeut. Ze legt ons kort uit wat de bedoeling is van deze workshop. Dan gaan we aan de slag. We hebben een groot wit vel gekregen. Op de tafel liggen heel veel verschillende tijdschriften en folders. Hieruit kunnen we ‘beelden’ en teksten knippen die we het beste vinden passen bij een van de volgende vragen. “Ik ben die ik ben”, “Ik ben meer dan wat je ziet” en “Ik laat niet zomaar alles zien”.  Die ‘beelden’ en teksten plakken we op dat witte vel.

   Aan het eind van de workshop vertellen we elkaar, de een wat openhartiger dan de ander, welke zin ons het meest triggerde en waarom we juist die beelden en teksten erbij hebben opgeplakt. Ook kijken we naar het beeld van de ander, herken je de ander daarin? Het is mooi om zo op een andere manier naar jezelf/ je hart te kijken en ook naar dat van een ander."

Ook werd de nieuwe actie gelanceerd: CGK-Vrouw in actie voor drie CGK-vrouwen. Lees hier meer over deze actie.

 

Jaarlijks wordt in april/mei een CGK-Vrouwendag gehouden. Het is een dag waarop bezinning, ontmoeting en verbinding centraal staan. Rond een Bijbels thema zijn er diverse sprekers, muzikale bijdragen en samenzang en is er veel ruimte voor ontmoeting.

Terugblik CGK-Vrouwendag 2016 'Vreemd'

De laatste  CGK-Vrouwendag heeft plaatsgevonden op 21 april 2016. Het thema van deze dag was 'Vreemd'.  Over dit thema sprak Jurjen ten Brinke, evangelist in Amsterdam-Noord. Deze dag is na te luisteren: Morgenprogramma, Workshop Napraten over de lezing (1), Workshop Napraten over de lezing (2) + afsluiting.  Een verslag van de hele dag is ook na te lezen.

Na de lunch kon een keuze gemaakt worden uit zes verschillende workshops, die het thema dichterbij brachten. Bijvoorbeeld over omgaan met moslims, over taalcoaching of over vluchtelingen. Ook was er gelegenheid om door te spreken over het thema (hierboven na te luisteren) en een muzikale workshop waarin een lied werd ingestudeerd. Bij de afsluiting werd dit lied in de kerk door alle deelnemers uitgevoerd (na te luisteren bij 'afsluiting'). Lees hier het verslag van de workshops 'op weg met de vluchteling' en 'op weg naar vriendschap met de vreemdeling'.

Ook werd op de Vrouwendag de opbrengst van de landelijke actie voor de Moeder-en-Kind weekenden van Stichting Gave bekend gemaakt. Hierover kun je meer lezen onder 'Actie'.

Bekijk hieronder de foto's voor een impressie van deze mooie dag:

 

    

   

 

    

  

 

 

 

 

© 2017 CGK Vrouw - Realisatie: Omega2