Elja de Koning

De lessen van klei

De Lessen van klei    

Heb jij dat ook wel eens dat je een dag uit je leven “bekijkt” en denk “wie had dit jaren geleden kunnen bedenken? Als jong meisje slingerde ik op mijn fiets door ons dorpje al dagdromend over later. Al fantaserend over die prins op het witte paard die mij vast al jong zouden weten te vinden…  Het zal je niet verbazen dat het anders is gegaan. Het liep niet volgens mijn plannetjes. Nu denk ik; het is maar goed dat niet al mijn wensen van toen zijn uitgekomen. Ik droomde ervan om jong te trouwen. Maar ik moest nog een en ander leren voor ik tot hulp kon zijn voor een ander. Ik was bijna dertig toen ik trouwde. Blijkbaar leerde ik niet zo snel.

Maar andere dromen zijn zeker uitgekomen. Ik hoopte op een groot gezin. En ik verlangde naar een levenstaak. Iets waar ik in mocht dienen, dat heeft me altijd aangetrokken. We hebben vier kinderen gekregen en zijn sinds 3 jaar ook pleegouders geworden. We voelen heel sterk dat we deze taak gekregen hebben om zo te dienen in Gods koninkrijk. Er zijn ook momenten geweest dat ik er van overtuigt was dat ik er niets van terecht zou brengen. Ook daarin had ik lessen te leren.

Ken je dat beeld uit de profeten van die pottenbakker die klei kneed tot een vaas of kruik? Die ambachtsman heeft een plan in zijn hoofd, hoe de klei gevormd moet worden tot dat wat hij goed vindt. Zodat het bruikbaar is voor een doel dat hij voor ogen heeft. Weet de klei veel van zijn bedoelingen …

Ik hoop de komende tijd met regelmaat iets te schrijven over de belevenissen van ons gezin. We hebben elkaar lief en vullen elkaar aan. Ook bij ons wordt er geruzied en maken we dagelijks fouten. We zijn een gezin zo die waarvan jij misschien deel uitmaakt.  Ik wil je laten delen in  de momenten waarop we gekneed en gevormd worden om tot Zijn doel te komen. 

Elja, 44 getrouwd en (pleeg)moeder van 5 kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar.Deel dit artikelMeer blog


© 2024 CGK Vrouw - Realisatie: Brand Boosters