Een tweede leven voor een breimachine

Heeft u een breimachine en doet u er niets meer mee? Tools To Work is er blij mee. Op de breimachine afdeling van Tools To Work  worden de breimachines nagekeken en zo nodig gerepareerd. Een goed werkende machine begint daarna aan een  nieuw leven in Afrika.

Breimachines zijn erg populair geweest in Nederland, maar ze zijn vaak verdwenen naar een vergeten  hoekje.  Wat is er mooier dan die machine een tweede leven te geven? Breimachines in Afrika? Ja, ook in Afrika is behoefte aan een trui. Het kan er fris zijn en bij de verplichte schooluniformen hoort altijd een schooltrui of –spencer.  Een man of een vrouw die een breimachine heeft, kan daarmee voor de kost verdienen voor het gezin.

“Omdat Leah  goed heeft leren breien op een breimachine en geen inkomsten had, kreeg ze via het Father Grol’s Welfare project in Kenia een dubbelbeds breimachine van Tools To Work. Ze heeft  een kamer gezocht in Naivasha en opende haar brei atelier. In een klein kamertje waar ze ook slaapt, kookt en woont, breit ze mooie spencers en vesten. In ¾ uur maakt ze een vest.  Ze werkt samen met een kleermaker die schooluniformen naait.  Haar droom is om een grotere werkplaats te hebben,  een overlockmachine om snel een trui in elkaar te zetten, en andere vrouwen op te leiden als breister. Ze is vast van plan om voldoende te verdienen zodat ze voor haar kinderen kan zorgen.”

In de werkplaats van Tools To Work werken vrijwilligers samen met mensen die niet aan het arbeidsproces mee kunnen doen. De vrijwilligers zijn vakmensen, die hun vakkennis overdragen.

Heeft u een breimachine voor Tools To Work ? Wij zorgen dat hij opgehaald wordt.  Bel 076 5810202 of mail [email protected]

www.ToolsToWork.nl



Deel dit artikel



Meer nieuws


© 2024 CGK Vrouw - Realisatie: Brand Boosters